Faceți căutări pe acest blog

joi, 15 septembrie 2011

... a treia tornadă loveşte UDMR. Şi despre viitorul televiziunilor de ştiri.

Joi, Curtea de Apel a admis înfiinţarea partidului lui Laszlo Tokes - pentru că este europarlamentar el nu poate deţine funcţii în partid, dar este clar că influenţa lui asupra noii organizaţii politice este foarte puternică. Partidul Popular Maghiar din Transilvania ar deveni astfel un competitor al UDMR pentru voturile comunităţii maghiare, cele două organizaţii politice riscând să se înece reciproc, sub pragul electoral.

Am scris aici despre problemele electorale ale UDMR, şi anume despre primele două "tornade" cu care se confruntă partidul condus de domnul Kelemen. În mod normal, întrebarea care se pune acum este: va lua partidul emanat de Laszlo Tokes din voturile UDMR?

În continuarea postării de dinainte aş putea afirma că etnicii maghiari nemulţumiţi de UDMR deja nu mai votează UDMR, şi deci că un partid nou nu ar afecta dramatic scorul UDMR.

Dar să nu uităm monopolul pe care UDMR l-a deţinut în ultimii 20 de ani asupra politicii în comunitatea maghiară din România. Energii electorale care au zăcut înăbuşite de existenţa unui singur partid etnic vor putea în sfârşit să se exprime. Asta nu înseamnă că PPMT va surclasa UDMR în alegerile viitoare - este extrem de greu pentru un partid nou să construiască organizaţii locale, fără de care voturile nu prea vin. Dar pericole există, şi UDMR va trebui să se întrebuinţeze serios pentru a rămâne în Parlament.

În altă dezordine de idei, vă aduc la cunoştiinţă existenţa superbului canal (fals) de ştiri Onion TV. Nimic din ce se poate urmări acolo nu e real, nimic nu e adevărat, şi totuşi ... să fie ce veţi vedea viitorul pentru "news channels" aici şi aiurea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog