Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2017

Distrugerea PSD - ghid rațional

Se va depune colbul. Și?

Problema zilelor acestora nu e Dragnea, nici Grindeanu și nici - doamne ferește! - votanții PSD, care foarte lejer ar vota un partid creștin sau o stângă distributivă mai puțin coruptă. Problema e partidul însuși. Este incompatibil cu România. Nu cu populația României, ci cu țara în sine: nu suntem o fostă republică a URSS. Efectele acestei incompatibilități? Interesele sale divizează cu ritmicitate puternică țara până la punctul de rupere. O parte din țară e în modelul patronajului ("furi dar îmi dai și mie ceva"), cealaltă parte sunt vacile ce trebuie mulse ca sistemul de patronaj să existe, statut cu care nu sunt mulțumite. Și ne vom întoarce la această problemă - adică PSD și valorile sale - peste 4 ani sau 8 sau 12.

O desființare a PSD datorită încălcării prevederilor Legii Partidelor (art.45, lit. b, c și d) e inutilă. A doua zi PSD se reînființează cu alt nume și o luăm de la început.

PSD trebuie distrus cu răbdare și grijă. Există trei pași în sensul ăsta, infiltrare - divizare - fărâmițare.

Infiltrare

- Intră în PSD. Înscrie-te, oricum nu contează și e ceva ce poți să ascunzi prietenilor cu ușurință.
- Sabotează prin lentoare toate activitățile partidului. Fă-o nu foarte des ca să nu fii dată/dat de gol. Rezervă-ți cea mai slabă performanță pentru zilele cu alegeri.
- Un element special, adică trebuie să fii nu lentă/lent ci total leneșă/leneș: nu-ți îndeplini sarcinile alocate în sensul convingerii de votanți. Falsifică dovezi dacă e nevoie.
- Pe cât posibil fură din banii pe care-i furi de la bugetul de stat. Adică dirijează-i spre ONG-uri, asociații, etc. pe care le-ai creat chiar tu și care aparent susțin PSD. Folosește-le pentru a parazita sau bloca discursul partidului. Creează centre alternative de putere din aceste ONG-uri și asociații. Fă-le mai atractive pentru colegii tăi de partid decât organizația locală însăși. Utilizează-le cu forță în momentele-cheie, când divizarea pare probabilă.
- Exprimă-ți constant neîncrederea în capacitatea liderilor actuali naționali sau în șansele PSD de a câștiga alegerile.
- Nu uita că fiecare efort contează. Cu cât e mai multă "carne moartă" în PSD, cu atât situația partidului devine mai critică iar opțiunile aflate la dispoziție sunt mai proaste. O organizație cu 20 de membri realmente dedicați PSD este mult mai puternică decât una cu 20 de membri dedicați PSD și 15 sabotori (20/20 = eficiență 100%, 20/35 = eficiență 57%).
- Votează întotdeauna pentru alegerea oamenilor mai ineficienți sau, la ineficiență egală, mai proști în funcții de răspundere.
- Pupă în fund pe cine e nevoie ca să urci în ierarhie. Cu cât ești mai sus, cu atât poți face mai mult rău. Una e să fii un membru oarecare al organizației municipale Vaslui, altceva e să fii parlamentar de Bihor.

Divizare
- Fii foarte activă sau activ doar când vine vorba de certuri sau dispute în organizația locală. Întinde la maxim coarda nemulțumirilor față de conducerea actuală (locală, județeană sau națională).
- În poziționarea față de disputele naționale, ia întotdeauna partea taberei mai slabe. Pentru o fărâmițare de succes, vrei ca PSD să se rupă inițial în două jumătăți egale. Au fost mai multe tentative de a rupe PSD în mod inegal, iar finalul a fost că partidul nou-înființat avea cam 1% din voturile PSD.
- Nu specula divizări geografice (PSD Ardeal vs restul) sau generaționale. Nu merg. Nici cele pe valori, în PSD singura valoare e furtul și toată lumea se înțelege. Încearcă să creezi divizări pe liniile dintre doi lideri carismatici.
- Dacă a apărut mugurul divizării, elimină orice tentativă de dialog sau negociere. Fii radicală sau radical.
- Momentele cele mai bune pentru a diviza PSD:
a) după alegerile locale. Sistemul de vot face ca membrii organizațiilor locale să se gândească de prea multe ori dacă să plece în caz că localele se apropie.
b) imediat după un congres. Pentru asta trebuie ca acel congres să fie extrem de violent din punct de vedere emoțional. Cheia este ca pierzătorul sau pierzătorii să creadă că e legitim să rupă partidul, adică de exemplu să creadă că au câștigat iar procesul de vot a fost falsificat.

Fărâmițare:
- Rezervă-ți toate energiile pentru a bloca cooperarea între cele 2 sau 3 PSD-uri rezultate. Pune accentul de fiecare dată pe momentul divizării, de parcă acesta ar face imposibilă cooperarea în viitor.
- Continuă sabotarea prin lentoare. Vrei PSD-uri slabe și ineficiente, nu mai agile și mai inteligente decât PSD-ul originar.
- Încurajează formarea de noi divizări (ex. PSD se rupe în PSD-1 și PSD-2, tu ești în PSD-2, încurajează ruperea PSD-2 în PSD-3 și PSD-4).
- Blochează pe cât posibil orice tentativă de a te adresa votanților. Pentru a garanta insuccesul electoral al PSD-ului în care te afli, ține cârma discursului exclusiv înspre politicienii din celelalte PSD-uri, lucru care nu interesează pe nimeni.
- Încurajează plecările din PSD-ul mai puternic spre cel mai slab.
- Încurajează ascensiunea liderilor vanitoși. Cu cât partidul e mai mic cu atât vanitatea face mai mult rău.
- Propagă în rândul liderilor informații false privind forța reală a partidului. Cu cât partidul se crede mai puternic, cu atât va crede că e nevoie să depună mai puțin efort real.

Altă întrebare?

Arhivă blog